Top 10 cele mai cautate versete din Biblie

Collin Hansen de la thegospelcoalition.org  scrie un articol interesant despre TOP 10 - cele mai cautate versete din Biblie pe Bible Gatway, site care are aproximativ 8 milioane de de vizitatori in fiecare luna.

Top 10 este urmatorul:

1 -  Ioan 3:16  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
2 - Ieremia 29:11  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.
3 - Romani 8:28  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce Sunt chemaţi după planul Său.
4 - Filipeni 4:13  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.
5 - Genesa 1:1  La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.
6 - Proverbe 3:5  Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
7 - Proverb6 3:6  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
8 - Romani 12:2  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.
9 - Filipeni 4:6  Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
10 - Matei 28:19  Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

Două versete din Evanghelii, patru din epistolele pauline şi patru din Vechiul Testament.

Ce lipseşte din această imagine, se întreabă Collin Hansen? Fără îndoială că lipseşte păcatul omului şi mânia lui Dumnezeu. Pe acestea le găsim pe locul 19 - 1 Ioan1:9  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire; şi locul 20 - Romani 3:23  Căci toţi au păcătuit, şi Sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

Întregul articol il găsiţi aici.

Întrebarea pe care o pun este: De ce? De ce apelăm mai degrabă la dragostea şi promisiunile lui Dumnezeu când căutăm în Scripturi?
Ce ziceţi?
1 Response
 1. De ce apelam mai degraba la dragostea si promisiunile Lui?
  Pentru ca suntem oameni, slabi oameni de multe ori. Avem nevoie sa ne reamintim ca exista undeva, Cineva care ne este alaturi, care ne iubeste, Cineva caruia Ii pasa de noi. Si chiar daca tindem sa cautam ajutor la oameni, inantrul nostru stim ca adevarul ajutor si cel mai sincer si neconditionat dintre toate e din partea Domnului.

  Preferam sa citim despre dragostea si bunatatea Lui pentru ca asta e imaginea pe care multi ne-o formam despre Dumnezeu. Vedem in El doar un Dumnezeu bun, bland, un Dumnezeu iertator si iubitor si nu vrem sa-L acceptam ca fiind si un Dumnezeu drept, ca un Dumnezeu care ne spune pacatul pe nume si care asteapta sa ni-L recunoastem, pentru ca astfel n-am mai avea aceeasi indrazneala inaintea Lui, pentru ca astfel ne-am simti dezgoliti si nu ne-am mai simti demni de dragostea Lui.

  In sinea noastra stim ca suntem pacatosi, dar preferam sa fugim de pasajele care ne reamintesc asta, pentru ca speram ca inca se mai poate asa, ca inca mai este indurare din partea Lui, ca doar El e dragoste.

  Cel rau face in asa fel incat pacatul sa fie dulce, sa ne placa, sa nu dorim sa renuntam la el. Stim ca e gresit un lucru, dar ne place si continuam sa traim cu/in el. Si tot ce ne-ar mai lipsi ar fi sa citim de mania Lui. Astfel teama ar creste, ne-am simti mai goi si ne-am simti fortati sa capitulam, sa renuntam la pacat, sa rupem lanturile firii. Si de cele mai multe ori nu vrem asta.

  De asta citim despre dragostea si bunatatea Lui, pentru ca avem nevoie sa stim ca ne iubeste asa cum suntem si tocmai pentru ca suntem constienti de starea noastra, fugim sa citim pasaje care sa faca si mai viu in noi gandul ca suntem pacatosi.