Sa ne rugam in aceasta zi pentru Evrei

John Piper aduce in atentia noastra o problema extrem de importanta si la fel de interesanta in ACEST articol.

"January 27 marks the anniversary of the liberation of Auschwitz-Birkenau, the largest Nazi death camp in 1945. In 2005, the United Nations General Assembly designated this day as International Holocaust Remembrance Day.

May I suggest that we take a few minutes and pray with the apostle Paul: “My heart’s desire and prayer to God for them [my Jewish kinsmen] is that they may be saved” (Romans 10:1)."

Romani 10:1 spune asa: "Fraţilor, dorinţa inimii mele şi rugăciunea mea către Dumnezeu pentru Israeliţi, este să fie mântuiţi."

Si aici o sa vina marea intrebare DE CE? De ce sa ne rugam pentru cei care l-au trimis pe Mantuitorul nostru la moarte? De ce sa ne rugam pentru cei care in loc sa se bucure de cel pe care il asteptau de atatia ani l-au trimis la cea mai cumplita moarte posibila?

Ioan 1:11-13
A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit.
Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

In aceste versete sunt doua lucruri pe care nu trebuie niciodata sa le uitam.

1. "ai Sai"
2. din cauza ca nu L-au primit - noi putem sa Il primimEvreii sunt cei care au fost alesi ca si popor pentru a pregati, pentru a face posibila intruparea Domnului Isus in lume. Timp de aproape 2000 de ani Dumnezeu i-a purtat si le-a scris istoria pentru a pregati venirea Fiului Sau. Timp de 2000 de ani Dumnezeu i-a binecuvantat, Dumnezeu le-a dat izbanda, Dumnezeu i-a trimis in robie si tot El i-a scos din robie, Dumnezeu le-a dat si Dumnezeu le-a luat, Dumnezeu i-a purtat in carul Lui de biruinta sau i-a secerat cu mana Lui puternica, si toate acestea pentru ca ei erau poporul ales si Dumnezeu trebuia sa isi indeplineasca planul Lui prin ei.

Nici dupa venirea Domnului Isus planul lui Dumnezeu cu evreii nu s-a incheiat. El mai avea nevoie de ei pentru inca ceva, avea nevoie ca ei sa fie cei prin care Domnul Isus sa fie adus ca jerta pentru pacatele noastre. Si asa Domnul Isus moare, perdeaua dinlauntrul templului se rupe, vechiul legamant se incheie si unul nou este adus pentru noi, iar mantuirea este acum la indemana oricarui doreste sa o primeasca.

Ceea ce evreii au platit in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial este urmarea a ceea ce au facut in ziua rastignirii:

Matei 27:25 Şi tot norodul a răspuns: "Sângele Lui să fie asupra noastră şi asupra copiilor noştri.

Atrocitatile petrecute in acele lagare sunt de nedescris, crimele sunt ingrozitoare, dar ei sunt responsabili si datorita lor putem sa zicem noi versetul:

Efeseni 2:18 Căci prin El şi unii şi alţii avem intrare la Tatăl, într-un Duh.

Haideti sa inaltam rugaciunile noastre pentru evrei, ca Dumnezeu sa ii intoarca, ca Duhul Sfant sa ii ajute sa inteleaga ca Isus este Cristosul. Avem indatorirea si responsabilitatea de a o face.

Si dupa cum John Piper spune: "that the day will come when God lifts the veil from the eyes of Israel and they will see Jesus as their Messiah and believe and be saved."

"va veni ziua in care Dumnezeu va ridica valul de pe ochii evreilor si ei il vor vedea pe Isus ca Mesia si crezand vor fi salvati"

AMIN

Preluat in parte de pe: http://www.desiringgod.org/
John Piper - Pray for Jewish People on this Special Day
0 Responses