Cand Domnul Bucuriei te surprinde - Ionuc Tivadar

Cu toţii avem parte de bucurie, avem parte de lucruri frumoase care ni se întâmplă fiecăruia din noi si de multe ori uităm să ne bucurăm de ele pentru că ni se pare normal să ni se întâmple. V-aţi bucurat vreodată de faptul că aveţi un tată si îi puteţi spune TATA, că aveţi o saltea unde puteţi dormi fără să vă doară spatele si unde poţi dormi liniştit, pentru că aveţi un duş, o baie-mulţi nu au asta-şi nu în ultimul rând de câte ori ne-am bucurat că avem mâncare, fără de care nu ştiu cum am putea trai?M-am gândit să scriu şi eu despre felul cum m-a surprins Dumnezeu, atunci nerealizând poate că El a adus acel lucru în viaţa mea prin alţi oameni. Vă voi povesti despre prima mea bucurie din viaţa mea ( sincer să fiu, nu cred că a mai existat înaintea ei alta, însă dupa ea…cu gramada).
1996-nu voi uita niciodată acel an. Mă scol dis de dimineaţa intr-o zi fără să mănânc nimic, mă urc împreuna cu mama in maşina unchiului meu si pornim la drum. Destinaţia…dacă ştiam locul înspre care mă îndrept, sigur nu mă urcam in maşina.

Ajungem la destinaţie-o casă de copiii-mă dă jos din maşina şi apoi pleacă în treaba ei.Ziua s-a terminat alergând dupa maşina,încercând s-o ajung pe mama,dar fără succes.Eu fugeam dupa maşină iar personalul căminului după mine…

Dupa ce 6 ani de zile am adunat doar tristeţe, singurătate, sărăcie, dezamăgire dupa dezămagire, exact de acel lucru nu aveam nevoie.

Experienţa de care vreau să vă spun nu poate fi scrisa. Cu toate că prima jumătate de an dupa ce am ajuns la cămin a fost groaznică, nu era mama si asta mă durea foarte tare, a venit acea bucurie de care aveam nevoie,bucuria de a nu duce lipsă de nimic,de a avea tot ce vreau cu toate că nu eram obişnuit cu asta mă bucuram foarte mult.

De ce bucuria de a spune TATA? Nu l-am cunoscut niciodată pe tatăl meu adevărat, încă îl mai caut, dar în camin am dat de un om extraordinar căruia i-am spus mai târziu TATA si care este una dintre persoanele cele mai importante din viaţa mea; bucuria de a spune pentru prima dată TATA si nu numai de a spune ci şi de a simţi că este ca un tata pentru mine.

Bucuria de a avea un pat unde poţi să dormi…a fost aşa de rău să dorm împreună cu sora şi mama mea în acelaşi pat, un pat mic, în loc de saltea avand paie…mamă , ce mă mai gâdilau paiele..A fost ceva special prima noapte pe o saltea.

Am fost aşa bucuros că puteam trăi şi eu mai bine,nu am visat niciodată că voi avea toate acestea, că nu voi duce lipsa de nimic. Aveam un tata, aveam un pat unde sa dorm, de asemenea duş unde să fac baie..şi mai mult decât atât mancare, ceea ce la mine acasă nu aveam aproape deloc sau chiar deloc, eram nevoit sa cerşesc, se îngrijeau alţii ca să nu mor de foame, ţin minte guma verde ( gumă Turbo ) de 100 de lei. În fiecare zi primeam câte o guma de la vecina şi în lipsa de mâncare o mestecam toată ziua.Erau zile care treceau fără să mănânc pentru că mama nu avea ce să puna pe masă.

Am avut parte de atunci până azi de o gramada de lucruri şi ştiu, sunt sigur că acesta a fost planul Lui cu viaţa mea si îi sunt mereu recunoscător pentru acest lucru.

Fii mereu mulţumitor Lui pentru fiecare lucru pe care îl ai,de la familie şi până la cele mai mici lucruri…sunt aşa mulţi care nu le au şi tânjesc dupa ele.
7 Responses
 1. Anonim Says:

  Iti multumesc pentru reamintirea acestui lucru. Fii binecuvantat !


 2. Anonim Says:

  Multumesc pt aceasta marturie.. Domnu sa te binecuvanteze!


 3. Mica Says:

  Multumim Ionuc ca ne-ai impartasit experienta ta! Eu ma bucur sa te cunosc si sa vad ce minunat a lucrat Domnul in viata ta! Dumnezeu chiar e expert in minuni si in bucurie:)
  ...si pana la urma vad ca te-ai priceput sa scrii si despre tine;)


 4. Adina Says:

  Iti stiu povestea si cu toate astea am ramas din nou uimita cum a lucrat Domnul in viata ta si cum lucreaza in continuare...Fii binecuvantat!


 5. Anamaria Says:

  Intr-adevar impresionant.
  Ma bucur sa stiu ca viata ta este una fericita...tinand cont de toate "hopurile" la care te-a supus viata :)
  Fii binecuvantat !


 6. Anonim Says:

  sunt impresionat de viata care ai dus-o


  Domnul sa te Binecuvanteze


 7. Teodor Says:

  Când te surprinde Dumnezeu
  Cu bunătatea lui ce-a mare
  Să îL surprinzi şi tu pe El
  Prin mulţumiri şi ascultare!
  Teodor G