Evolutionism vs Creationism III

Azi va fi partea a III-a a seriei de articole despre Ceationisc vs Evolutionism. Acesta este o prelucrare dupa studiul tinut anul trecut de fratele Ady cu ocazia implinirii a 200 de ani de la nasterea lui Darwin.
Anul acesta se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Darwin, cel care pentru prima data a adus in atentia lumii teoria conform omul a evoluat din maimuta nu a fost creata de Dumnezeu.

Pentru inceput o sa punem cateva date despre Darwin:

1809 – se naste in Shrewsbury – Anglia
1817 – ii moare mama
1825 – se inscrie la medicina in Edinburgh
1827 – renunta la medicina
1828 – se inscrie la “Colegiul lui Cristos” Cabridge
1831 – absolveste “Colegiul lui Cristos” si doreste sa devina preot
1831 – se imbarca ca si naturalist pe corabia Beagle pentru o calatorie de 5 ani
1851 – fiica de 1o ani, moare
1859 – publica “Originea speciilor”
1871 – publica “Provenienta omului”
1882 - moare

- din pacate nu a avut o viata fericita pentru ca si-a pierdut mama de mic fiica chiar inainte sa publice prima carte. A fost o lovitura foarte mare pentru el, lovitura care probabil l-a facut sa renunte la ceea ce invatase la "Colegiul lui Cristos" de la Cambridge.

Ideea pentru teoria lui care este exprimata in cartea "Originea speciilor" a formulat-o in timpul calatoriei de 5 ani pe corabia Beagle. In momentul in care a ajuns undeva langa continentul American se pare ca a intalnit 21 de modele de evolutie a aceleiasi soi de pasare. Adica a intalnit unele cu ciocu mai mare, altele mai mari, altele mai mici, altele cu culori diferite...fiecare avand o evolutie a celeilalte in functie de locul in care crestea. Pornind de la acest fapt si de la alte studii pe alte animale acesta a formulat si a publicat cartea "Originea speciilor" in 1959, carte care dadea explicatia aparitiei vietii pe pamant, aparitie care era dupa cum se afirma prin evolutie.

Evolutia ca proces se pare ca s-a desfasurat in felul urmator conform teoriei:

1. Evolutie cosmica — originea timpului, spatiului,materiei din nimic in „big bang”
2. Evolutie chimica — in care toate elementele chimice s-au format din hidrogen
3. Evolutie stelara — in care stelele si planetele se presupune ca s-au format din nori de praf
4. Evolutie organica — in care viata incepe spontan din materie anorganica moarta
5. Macroevolutie — in care plantele si animalele produc urmasi de alt „soi”
6. Microevolutie — in care apar variatii in acelasi „soi”

Unul din oamenii de stiinta foarte apreciati in timpul nostru explica in felul urmator aparitia universului:

Stephen Hawking [Scurta istorie a timpului]: La inceput a existat un “ou cosmic”care era de dimensiunile unui fir de praf de pe masa. Aceasta particula adapostea masa condensata a intregului. Si aceea particula a inceput sa se invarta pana in momentul in care a explodat producand...ceea ce se cunoaste ca si Bing Bang.

iar ca si linie temporara este in felul urmator:

Cu 15 miliarde de ani in urma universul a explodat in existenta
Cu 4.6 miliarde de ani in urma a evoluat pamantul
Cu 4.6 miliarde de ani in urma a evoluat viata
Omul a evoluat din animale

si toate acestea s-au intamplat prin urmatoarele metode: Timp, intamplare, si procese naturale

In Biblie gasim urmatoarele:

Dumnezeu a creat lumea in 7 zile si in felul urmator:

Ziua 1: Lumina
Ziua 2: Cerul
Ziua 3: Pamantul, vegetatia
Ziua 4: Soarele, stelele, planetele
Ziua 5: Animalele din ape si pasarile
Ziua 6: Animalele de pe uscat si omul
Ziua 7: Ziua de odihna

Exista o teorie conform careia Biblia numeste zi o durata mai lunga de timp, termenul folosit pentru zi in Biblie este cuvantul "yom" cuvant care in toate traducerile reprezinta o zi de 24 de ore, fara nici cea mai mica urma de indoiala. Daca nu ar fi fost asa, ar fi fost probleme la ziua 3 si ziua 4, pentru ca plantele au fost create inaintea luminatorilor, si stim ca plantele nu pot trai fara lumina soarelui.

Dovezile pentru sustinerea afirmatiilor biblice eu le-am gasit in felul urmator:

1. Teoria probabilitatii:

Sa va dau un exemplu:

Care sunt sansele ca daca arunc in aer o moneda sa fie cap?

1 cap ? 1 : 2
Succesiv de 2 ori cap 1 : 4
Succesiv de 3 ori cap 1 : 8
Succesiv de 8 ori cap 1 : 256
Succesiv de 100 ori cap 2 la puterea 100x10 la puterea 30

Legea probabilitatii afirma urmatorul lucru:

Un eveniment este posibil sa se intample daca probabilitatea ca acesta sa se intample nu depaseste 10 la puterea 50.
Mie sincer nu imi place matematica, dar sunt matematicienti care au calculat care este posibilitatea ca:
O singura proteina sa evolueze din nimic: raspunsul este 10 la puterea 91
O singura celula sa evolueze din nimic: raspunsul este de 10 la puterea 40.000

Va intrebati de unde atata improbabilitate, sa va dau un exemplu:

Sa comparam o celula cu un avion Boeing 747. Acesta in constructia lui are 4.5 milioane de parti care nu ajuta cu nimic la zborul lui, adica sunt parti "ne-zburatoare".
O celula are miliarde de parti "ne-vii" care nu au nici un rol in ceea ce implineste o celula in organism.

Un alt exemplu care mi-a placut extrem de mult, este in felul urmator:
Daca eu reusesc sa imi cumpar un Rolex pe care il iau si il demontez bucatica cu bucatica dupa care pun toate bucatile intr-un saculet. Leg gura saculetului si incep sa il scutur. Care credeti ca sunt sansele ca dupa 10 milioane de ani de scuturat sa scot din acel saculet un Rolex ansamblat?...sau macar  un ceas normal?

2. Selectia naturala si mutatiile:

Definitia selectiei naturale este urmatoarea: Selecţia naturală este mecanismul fundamental al evoluţiei speciilor de plante şi de animale, constând în eliminarea (prin lupta pentru existenţă), a indivizilor cu însuşiri necorespunzătoare şi păstrarea indivizilor cu însuşiri avantajoase din punct de vedere biologic.

Asta inseamna ca ceea ce nu este bun este eliminat si este pastrat ceea ce e bun. Deci de cateva milioane de ani de cand a aparut omul...selectia naturala ar fi trebui sa elimine toate bolile, sa ne faca mai puternici si sa traim mai mult, lucru care nu a fost consemnat niciodata, nicaieri in istorie. Aveti si un tabel mai jos luat din encyclopedia of human genes and disorders care arata numarul mutatiilor inregistrate la om din 1965 pana in 1999.

3.Fosilele de legatura:

De ce in aceasta imensa perioada de timp, in care s-a inregistrat evolutia, nu exista fosile de legatura? Adica, mai auzi ca apar, si dispar, si sunt descoperite unele si altele, dar nicaieri nu s-a descoperit....500 de fosile care sa nu fie nici om nici animal, ci ceva intre. Dc? S-au descoperit nevertebrate, s-au descoperit bureti, s-au descoperit.....nu stiu se mai zice ca s-a descoperit....si in toata lumea asta....s-a descoperit un singur schelet, care nimeni nu stie sigur ca e legatura sau om cu handicap.

4. Complexitatea ireductibila:

Aici o sa vb despre: Flagelul bacterian – organ locomotor la unele protozoare – compus din peste 40 de componente. Asa si ce-i cu asta. Asta ii codita aia de la protozoare care se invarte si le da posibilitatea sa se miste. Fara ea ele nu ar putea supravietui. Ei bine codita asta este compusa din 40 de componente, si ceea ce este cel mai interesant este ca...daca lipseste UNA SINGURA din aceste componente...este imposibil sa mai functioneze codita. Nu se poate inlocui, nu se poate compensa, nu se poate nimic, daca nu sunt cele 40 de componente protozoarele sunt ca si moarte. Intrebarile care se ridica conform teoriei evolutioniste sunt urmatoarele:
1. Cum a evoluat, incat sa primeasca 40 de componente deodata, adica a ajuns la 40 de componente de la 0.
- aici a aparut o teorie noua si interesanta, ca evolutia presupune si imprumutarea de la alte organisme, si astfel a reusit sa apara flagelul respectiv. Adica au aparut protozoarele si jumatate de ora mai tarziu le-a aparut si flagelul bacterian cu componente imprumutate si evoluate.
2. Dupa un studiu aprofundat s-a ajuns la concluzia ca doar 10 din cele 40 de componente se regasesc si la alte organiste, si ar fi putut fi imprumutate, deci restul de 30 au aparut....nu se stie de unde....si au ajuns in acelasi timp la protozoare si au fost montate.

4. Varsta pamantului:

Conform Bibliei pamantul a fost creat acum aproximativ 6000 de ani. Urmatoarele calcule si studii au fost facute:

Actuala populatie a lumii (aprox 5 mld) corespunde datei potopului. Daca pornim cu cifra de 8 oameni, care au iesit din corabie, si aplicam o rata de crestere de 2,5 copii pe familie (mai putin ca acuma), ajungem la populatia actuala in in aprox 4300 de ani.

Dr.Barnes de la Universitatea din Texas a studiat rata de descompunere a campului magnetic al pamantului, utilizand datele consemnate de oamenii de stiinta in ultimii 300 de ani. El a descoperit ca daca ne intoarcem cu 20000 de ani in urma, caldura provenind de la curentii ce cauzeaza campul magnetic ar fi fost atat de mare incat ar fi separat inima pamantului de invelisul acestuia.

Luna se departeaza cu 4 cm pe an de pamant. Daca ne intoarcem in timp si calculam o perioada de aproximativ 1.4 mld de ani, luna a pornit de undeva din interiorul pamantului.

Cam astea sunt concluziile mele, si in urma lor am ajuns sa cred ca daca vrei sa crezi in evolutie, adica: timp, sansa si intamplare iti trebuie foarte multa credinta. Stephen ne spune ca initial totul a fost un fir de praf. Dar cine a creat acel fir de praf? Cum a ajuns el sa se invarta?

Mai sunt aici cateva principii care stau impotriva evolutiei.

Legea Cauzei si a efectului:

Legea cauzei şi efectului spune că orice cauză are un efect rezultant şi fiecare efect devine cauza unui alt efect.

Care a fost cauza care a facut firul de praf sa se invarta?

Legea Biogenezei:
Legea biogenezei. Aceasta stipuleaza ca viata nu poate sa apara decat din viata, ca doar materia vie poate produce materie vie.
Cum a aparut viata din hidrogen?

Este mult ce am scris, si sunt sigur ca deabia am zgariat suprafata. Oricum asta este pozitia mea si cred ca mi-am afirmat-o cu destule argumente. Daca vor aparea subiecte pe marginea postului meu si discutii va rog sa fie cat mai civilizate sau vor fi respinse cu toate indiferent de ceea ce crezi sau cine esti.

Si ca sa plecam cu un ton optimist am si cateva parti mai amuzante pe marginea acestui subiect:

O poezie a unei maimute:

O dată o maimută din evul anecdotic,

Venind la sfat pe creangă de arbore exotic,

A zis: Atenţie! Sunt foarte ofensată…

Circulă-n lume vorba, deloc adevarată,

Că omul ar descinde din buna noastră rasă…

Însăşi ideea asta imi pare odioasă…

Aţi pomenit vreodata divorţuri printre noi,

Copii lăsaţi pe drumuri sau imnuri de razboi?

Cine-a vazut in hoarda la noi bolnavi mintali,

Drogaţi, lacomi de cărnuri şi homosexuali,

Escroci, bandiţi, gherile sau vreo tutungerie?

În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie.

Noi nu avem mafii crude în stirpea noastră aleasă,

Nici terorişti, manele, nici luptele de clasă!

Cât am batut eu jungle, scuzaţi, n-am observat

În obştea de maimuţe, cocotier privat,

Nici garduri şi nici paznici, nici pui murind de foame

Sau omorâţi în taina de aşa-zise “mame”…

Nu veţi vedea vreodata cat soarele si luna

O minte de maimută dospind in ea minciuna!

Chiar de aş fi silită de vreun laborator,

N-aş deveni port-bâtă şi nici informator.

Şi iată încă una din lumea cea de jos:

La noi nu se întâlneste razboi religios

Nici “sfinte inchizitii”, nici libertate-n lanţuri,

Nici chefuri după care să ne culcăm în şanţuri

Şi nici o îndoiala ce duce la ateism,

Nici ordini materiale, nici materialism…

E adevărat ca omul a coborât ca soi,

Dar să fim rezonabili: n-a coborât din noi.

Un banc:
Un ateu se intalnescu cu un crestin si ii spune:
- Nu mi se pare corect, voi aveti atatea sarbatori si noi ca si atei nu avem nici una
- Ba da cum sa nu aveti, pentru voi sarbatorim 1 Aprilie.

Un al doilea banc:
La ora de religie in timpul discutiei despre creatie un baiat zice catre preot:
- Pe mine acasa parintii mi-au spus ca noi ne tragem din maimuta.
- Stii ceva, eu vorbeam la general, nu ma intereseaza cazul tau particular.
1 Response
  1. E trist ca inca mai sunt oameni care cred teoria lui Darwin. Sper ca o sa existe un moment in viata lor cand vor constientiza care este adevarul, cand vor realiza ca doar Dumnezeu e capabil de o asa creatie minunata.