El-Shaddai la El-Betel

Genesa 35:7 A zidit acolo un altar şi a numit locul acela: „El-Betel”, căci acolo i se descoperise Dumnezeu…

A început un nou an universitar si odată cu el am reînceput serile El-Betel.

Ce facem aici? În primul rând avem laudă şi închinare. Ne închinăm înaintea Celui veşnic Viu. De anul acesta vom avea şi mărturii ale vieţilor schimbate prin puterea Evangheliei şi apoi stăm în Cuvânt pentru a înţelege cum vrea EL ca să ne trăim vieţile.

Dar pentru a înţelege mai bine ce ne-am propus de la aceste seri ne întoarcem la textul de unde ne-am luat numele.
Iacov a plecat (fugit) de acasă, în grabă mare de frica fratelui său. Zilele lui erau numărate acasă, aşa că mama lui a pregătit terenul pentru fugă. Îmi imaginez pe Iacov ajuns la Luz. Era noapte, era obosit, trebuia să doarmă. Nu mai era mama care să-i spună ce şi cum. Cred că sufletul îi era strâns de tot. Pentru prima dată SINGUR!
Nici nu mai ştia ce să-şi pună sub cap şi a luat o piatră.
De-a lungul anilor îmi spun unii studenţi despre momentul venirii la Cluj. Senzaţia că eşti singur şi pierdut în mijlocul forfotei oraşului cu cei 160.000 de studenţi.
Îl înţeleg pe Iacov!
Dar acolo la Luz, transformat apoi de Iacov în Betel, se întâmplă un lucru extraordinar. Dumnezeul cel Atotputernic (El-Shaddai), Cel ce nu are început şi sfârşit, se coboară la Iacov.

Cea mai mare minune a acestui Univers este ca Dumnezeul cel Atotputernic se coboară şi devine un Dumnezeu personal, interesat de frica şi nelinişte ta. Interesat de tine!

După mulţi ani (câteva zeci bune), Dumnezeu îl cheamă din nou la Betel. Avea pregătite lucruri mari pentru el, dar şi lovituri grele care urmau peste el. Îl aduce acolo să-i aducă aminte cine este EL. Să-i aducă aminte că Dumnezeul cel atotputernic este interesat de el. Că Iacov contează. Că nu a fost creat pentru a face umbră pământului.
Ajuns acolo face un altar, îl numeşte El-Betel, pentru că acolo i se descoperise Dumnezeu.

Nu vrem altceva de la aceste seri de tineri decât ca Dumnezeul cel Atotputernic să se descopere în mod personal celor care vin.

Vă aşteptam cu drag.
Domnul Isus să vă binecuvinteze.
El-Betel Team
0 Responses