Cautam noua imagine El-Betel I

De când am început serile El-Betel, în urmă cu câţiva ani, imaginea de fundal care ne-a însoţit, era o imagine clasica de alb cu geamuri şi calorifere :-).
Anul acesta împreună cu echipa ne-am înţeles să pregătim un fundal mai adecvat întâlnirilor noastre.

Cristi Rus a venit cu două idei.

Aici este prima:

Aici este a doua:


Aşteptăm părerile voastre aici sau pe www.facebook.com/el-betel
13 Responses
 1. Ralu Says:

  Poza 2 mi se pare mai potrivita


 2. pop alin Says:

  DIN TOATA INIMA PRIMA POZA:D

  Argumentul pe care l-am mai spus si aici am sa ma repet este urmatorul: pt ca reprezinta ceva absolut memorabil :)... reprezinta un rege ceresc (s-a smerit atat de tare)care a venit pe pamant care a primit si a purtat o corana de spini in locul nostru cand merita toata cinstea noastra :)Mi-a amintit de imaginea frumoasa pe care mi-a lasat-o un personaj din filmul Amazing Grace care a spus : "Doua lucruri imi amintesc ca eu sunt un mare pacatos si Isus un mare rege salvator" Adevarat!!!! un rege care a purtat coroana de spini asta imi aminteste prima imagine pe care o si votez... daca ar fi sa dau o definitie clara ceea ce repezinta coroana aceea de spini este smerenia si totala ascultare:) care ne este prezentata in filipeni 2 incepand cu versetul 6 care este unul din textele mele preferate :)...
  Ideea este ca textul cu coroana de spini se imbina perfect; un text care reprezinta autoritatea, puterea , si maretia lui Dumnezeu in contrast cu spinini care reprezinta smerenia, supunerea, dispretul pe care a ales acest Dumnezeu Atotputernic sa il primeasca :) de dragul nostru, din iubire !!!!
  ar mai fi multe dar prima poza arata clar o o imbinare dintre iubire si putere care au dus la salvarea mea :)...marele pacatos

  felicitari celui ce la creat!!!!!
  asta ar fi pe scurt ...restul sunt argumente omenesti nevrednice sa fie mentionate
  alin


 3. calin lar Says:

  amandoua sunt speciale dar a doua cred ca pentru betel e cea mai potrivita


 4. eliza Says:

  A doua poza o recomand , chiar si pentru asezarea in pagina; in prima scrisul acoperind o parte din coroana se spini .


 5. Anonim Says:

  A doua mi se pare mai potrivita :)


 6. Anonim Says:

  Mi-ar placea si mi s-ar parea mai potrivit ca cea de-a doua imagine sa ne reprezinte pentru ca, trecuta prin experientele unui vechi El-Betel, chiar cred ca acolo este locul in care se descopera Dumnezeu, in mod personal, independent de trairile celor din jur si peste masura asteptarilor proprii.
  Un zambet!


 7. radu Says:

  desi sunt putin mai departe si nu cred ca o sa pot sa o vad prea repede in forma reala cred ca a 2-a este mai potrivita.Domnul sa fie cu voi


 8. Delyrics Says:

  Alin, sunt de acord că oriunde ar apărea coroana de spini are un impact şi o semnificaţie enormă! Şi contrastul sau ca să spun aşa ambivalenţa Domnului Isus - miel vs leu - la care te duce cu gândul imaginea vs textul e de asemenea superb.

  De asemenea, designerul a imaginat acest simbol ca o extrapolare a versetului din Genesa: "„El-Betel”, căci acolo i se descoperise Dumnezeu…", locul de întâlnire devenind în Noul Testament crucea/jertfa lui Isus, reprezentată aici prin coroana de spini.

  DAR!

  Dacă luăm în considerare postul anterior, care explică numele, imaginea şi viziunea serilor El-Betel, eu personal cred că a doua varianta e mai sugestiva. Imaginea altarului [care cred că poate fi lucrată puţin să aducă mai mult a altar] reprezintă clar altarul pe care Iacov l-a ridicat şi l-a denumit El-Betel, fiindcă acolo i se descoperise Dumnezeu... Iar mai subtil, te altfel te duce cu gândul şi la jertfe, la iertarea păcatelor, etc.

  Iar braţul de lemn al crucii, parcă atât de umil pe lângă piatra gravă şi impunătoare, ne duce cu gândul nu numai la felul umil în care Isus a venit şi a murit, dar mai mult, la completarea legii despre jertfe. Prin cruce Domnul Isus a adus jertfa pentur păcat o dată pentru totdeauna. Crucea ca altar al mielului Isus.

  Şi bineînţeles că ideea cea mai frumoasă rămâne. Locul de întâlnire care a fost odată altarul de la El-Betel, a devenit acuma Crucea dela Calvar... căci acolo ni s-a descoperit Dumnezeu.

  Concluzie. var 2 - puţin lucrată şi finisată


 9. Anonim Says:

  Eu cred ca poza a doua ar fi cea mai potrivita...Nu mai aduc si argumente, pentru ca au fost spuse deja...


 10. Rochia Alba Says:

  a doua e mai potrivita... parerea mea...


 11. Emy Says:

  A doua imagine...este cea care zice fara cuvinte ceea ce vrem sa fie El-Betel...locul in care ne-am intalnit cu cel care ne-a mantuit....este incredibila ideea :D


 12. Andra Says:

  Si eu sunt pentru a doua imagine.


 13. luci Says:

  ma bucur ca in sfarsit sa pus si aceasta problema la El Betel, si eu sunt de acord cu cea de a 2-ua poza